Gıda Hizmetleri Gıda İsrafını Önlemek İçin Özel Programlar Sunar

News
Tarih 06.01.2023
Birim Rektörlük
SDG

2023 yılında NEU Kafeteryaları, kalitesinden ödün vermeden, günde ortalama 8.000 kişiye, 1 milyondan fazla gıda üretimiyle öğle ve akşam yemeği servisi yaptı. 2023 yılı verileri, üretilen gıdanın ortalama %3'ünün atık olarak kullanılmak üzere gönderildiğini gösteriyor. Gıda fiyatlarındaki artış ve Yeşil Kampüs felsefemiz ilkeleri değerlendirildiğinde, tüm çalışanlarımızın israfı önlemesi ve yemekhane ekonomisine kazandırması anlamlı ve elzemdir.

Mevcut yemekhane sistemimizde üretilecek öğün sayısını belirlerken; akademik takvim gibi bileşenler kullanılarak üretim tahmini yapılır. Mevcut ders programının yoğunluğu, sınav takvimi, menüye bağlı olarak seçenek sayısı, hava durumu, önceki haftalarda/aylarda/yıllarda tüketilen öğün sayısı. Üretilen gıdanın gelen talepten az olması durumunda alternatif hızlı menü hazırlanarak servis edilir ve üretim talebi aştığında, artan gıda, gıda güvenliği nedeniyle gıda dışı kullanımlar için değerlendirilir.