
Tarih | 11.12.2022 |
Birim | Meram MYO |
SDG |
Gıda Bilimi ve Teknolojisi dersi kapsamında okulumuz Gıda İşleme Bölümü Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Programı öğrencilerine yönelik bölgemizin ve sektörün önde gelen firmalarından Konya Şeker-Seydibey Tarım Ürünleri İşleme Entegre Tesislerine teknik gezi düzenlendi. Teknik gezi hakkında bilgi veren Gıda İşleme Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Yrd. Gör. Hakan VATANSEV, ülkemizde yetişen patateslerin işlenerek farklı ürünlere dönüştürülmesinde önemli bir gıda üretim alanı olan dondurulmuş patates ve patates nişastası üretiminin ülke ekonomisine önemli bir katma değer sağladığını, bu nedenle bu üretim alanlarında çalışabilecek nitelikli ara eleman ihtiyacına katkı sağlamak amacıyla öğrencilerine eğitim verdiklerini ifade etti. İlgi ve misafirperverlikleri için Anadolu Birlik Holding İcra Kurulu Başkanı Tesis Direktörü Mehmet Fatih DÖNMEZ ve ekibine teşekkür ettiklerini söyledi.