
Tarih | 07.06.2022 |
Birim | Meram MYO |
SDG |
Gıda İşleme Bölümü, Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Programı ile Bitkisel ve Hayvansal Üretim Anabilim Dalı, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı öğrencileri ve öğretim elemanları Doç. Dr. Süleyman DOĞU, Dr. Öğr. Prof. Dr. Turan AKDAĞ, Öğr.Gör. Öznur EYMİR ve Öğr.Gör. Yrd. Gör. Hakan VATANSEV, Ereğli Belediyesi ve Üniversitemiz Ereğli Ziraat Fakültesi işbirliği ile düzenlenen "Ereğli'de Organik Tarım Çalıştayı"na katılmıştır. Atölye ile bilgi veren Yüksekokulumuz Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Yrd. Gör. Hakan VATANSEV, AB ve Türkiye kapsamında organik tarım mevzuatı, organik tarımda sebze ve tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, organik tarım ürünlerinin güncel yöntemlerle işlenmesi ve değerlendirilmesi, organik tarımda markalaşma ve ekoturizm konularında alanında uzman konuşmacılar tarafından başta öğrencilerimiz olmak üzere katılımcılarla güncel ve bilimsel bilgilerin paylaşıldığını ifade etti. Çalıştayın ardından İvriz Barajı ve İvriz Kaya Anıtı ziyaretinin ardından Ereğli Belediyesi Sümer Sosyal Tesisleri'nde Ereğli Belediyesi Sümer Sosyal Tesisleri'nde Ereğli Belediyesi davetlisi olarak öğrencilerimiz için iftar yemeği programı düzenlendi. Çalıştaya katılımımızda bize destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Cem ZORLU ve Ereğli Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin OPRUKÇU'ya teşekkür ederiz.