| Tarih | 14.05.2025 |
| Birim | Turizm Fakültesi |
| SDG |
Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Eda Güneş TÜBİTAK bilim söyleşileri kapsamında düzenlenen “ Sağlıklı beslenme ve fonksiyonel gıdalar” söyleşisini Konya İstanbul Gazi Mustafa Kemal Turizm Mesleki Ve Teknik Anadolu lisesi öğrencileri le gerçekleştirmiştir. Beslenemnin önemi, sağlık üzerindeki etkileri, gıda katkı maddeleri hakkında ilgilendirilme yapıldıktan sonra; fonksiyonel gıdalar ve kullanım alanları, mutfakda doğru ürün hazırlamadan bahseedilmiştir. Bu konuda bilinçlenmek ve mutfağımızda değerli fonksiyonel ürünlerin pişirilerek tüketilmesinde ekonomik kayıpların azaltılması amacıyla düzenlenen etkinlikle verimin arttırılması hedeflenmiştir.